İğde Nasıl Kaynatılır Faydaları Nelerdir? - Netividi

İğde Nasıl Kaynatılır Faydaları Nelerdir?




iğde faydaları nelerdir
iğde yararları
İğde çok faydalı ve şifalı bir meyvedir. İnsanoğlu çağlar boyunca iğdenin meyvesini, yaprağını ve ağaç kabuğunu çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanmışlardır. Mesela iğde ağacının yapraklarının veya kabuğunun demlenerek içilmesi halinde ishale ve hemoroide çok iyi gelmektedir. İşte daha aklımıza dahi geldiğimizde yapısı itibariyle bazı insanların ağzını buruşturan bizi halden hale sokan iğdenin bazı faydaları;

İğde Kaynatma: 1 su bardağı suya 5-6 tane iğde atın ve kısık ateşte 5 dakika kaynatıp süzdükten sonra için.

* Potasyum yönünden çok zengin olan iğde kalp-damar sistemine çok iyi gelmektedir. Potasyum kalbin normal faaliyetini yerine getirmesini sağlar, kalp ritminin bozulmasının önüne geçer. Bu nedenle kalp hastalarının  her gün 5 iğde yemesi çok faydalıdır.

* İğde güçlü büzücü etkiye sahiptir ishal sırasında tüketilirse ishali giderir ancak  çok miktarda tüketimi kabızlığa neden olur.

* İğde sakinleştirici etkiye sahiptir, sinir sistemine olumlu etki ederek moral verir. İğdeyi taze tüketebileceğiniz gibi reçel veya komposto yaparak da tüketebilirsiniz. Bazı yörelerde iğde kurutulup un yapılır ve bu undan çeşitli tatlılar yapılır.

* İğde solunum sistemine iyi gelir nefes yollarını temizleyerek nefes darlığını giderir.